Velikonoční Regata 2023

Již 23. ročník jachtařského závodu Velikonoční regata, který se tradičně koná přes velikonoční svátky, je minulostí. Regata probíhala v chorvatských vodách od 1. do 8. dubna a my jsme velmi rádi, že jsme mohli, byť drobnou měrou, přispět k organizaci této jedinečné akce.  

Na start letošního jachtařského klání se postavilo 42 českých posádek, z nichž jsme každou vybavili dvouporcovým jídlem, přílohou a polévkou. Mimoto jsme tvořili valnou část jídelníčku ekipy kapitána Evžena Korbela, kterému se dle jeho slov nevedlo úplně podle představ.

Co se týče povětrnostních podmínek, bohužel se naplnila nepříliš optimistická předpověď, což donutilo organizátory zkrátit první a tím pádem i následně druhou etapu závodu.

Pohled na výsledky regaty napovídá, že se jednalo oproti předchozím ročníkům o nervy strhující souboj. Z konečného zúčtování je patrné, že rozhodujícím aspektem byla vyrovnanost v obou částech závodu, jelikož vítězná posádka kapitána Ladislava Slota i stříbrný tým kapitána Martina Pospíšila neovládli ani jednu rozjížďku, a přesto dopluli do cíle v konečném součtu na stupních vítězů.

Gratulujeme nejen vítězům, ale všem posádkám, které si dle organizátorů zaslouží uznání především za výkony ve druhé etapě, jež byla po všech směrech náročná. A my závěrem doufáme, že posádkám na prvních třech místech bude chutnat naše odměna!

Foto: posádka kapitána Evžena Korbela a organizátoři závodu

VÍCE ČLÁNKŮ

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.

NAŠE PRODUKTY

Žluté kari s tofu

Tradiční thajské jídlo podle originální receptury. Jemná a přitom trochu pálivá omáčka z kokosového mléka s nejlepším tofu a šťavnatým lilkem.

Rajská omáčka

Libové plátky hovězího masa dušené v omáčce z kořenové zeleniny, cibule a rajčatového protlaku. Omáčka je dochucena divokým kořením a skořicí.

Kuřecí vývar

Základem polévky je pomalu tažený vývar s kvalitní kořenovou zeleninou a kousky libového kuřecího masa.