Vepřové s mrkví


40 min.


Kuchařský učeň


4 porce

Toto jídlo má mnoho podob a poměrně dlouhou historii, ale nejvíce ho asi všichni známe ze školních jídelen jako nepříliš vábnou hroudu masa a zeleniny ve šlemovité omáčce. Je však třeba zmínit, že pokud se vepřové s mrkví připraví poctivým způsobem, je to chuťově příjemná a nutričně vyvážená pochoutka, kterou ocení jak děti, tak i dospělí. Zkuste si tento pokrm připravit podle našeho receptu a uvidíte sami. Pokud máte chuť vyzkoušet již hotové jídlo bez kompromisů na kvalitě a chuti, můžete bez obav vyzkoušet Vepřové s mrkví EXPRES MENU.

  • 1 menší cibule
  • 500 g mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 600 g vepřové plece, na kostky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř

1. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno, mrkev očistěte na nakrájejte na tenká kolečka.

2. Máslo nechte v hrnci rozpustit a ze všech stran na něm opečte vepřové maso s cibulí. Maso zasypte hladkou moukou a důkladně promíchejte.

3. K masu přidejte mrkev, osolte a opepřete, podlijte trochou vody (asi 1,5 dcl) a duste zvolna pod pokličkou doměkka. Podávejte například se šťouchanými brambory.

Karolína Kounová Roubíčková
Karolína Kounová Roubíčková
Autorka blogu "S vášní pro jídlo".

VÍCE ČLÁNKŮ

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.

NAŠE PRODUKTY

Žluté kari s tofu

Tradiční thajské jídlo podle originální receptury. Jemná a přitom trochu pálivá omáčka z kokosového mléka s nejlepším tofu a šťavnatým lilkem.

Rajská omáčka

Libové plátky hovězího masa dušené v omáčce z kořenové zeleniny, cibule a rajčatového protlaku. Omáčka je dochucena divokým kořením a skořicí.

Kuřecí vývar

Základem polévky je pomalu tažený vývar s kvalitní kořenovou zeleninou a kousky libového kuřecího masa.