Pořádný vývar si zaslouží čas a dobré suroviny

Při vaření rozličných jídel často v receptech narazíte na formulku: přidejte vývar. Saháte už po bujónu v kostce? Nabízí se mnohem chutnější a zdravější řešení. Ať už vaříte složité pokrmy, nebo si chcete připravit silnou polévku.

Vývar, nekorunovaný král kuchyně

Ne nadarmo se říká, že dobrý kuchař se pozná podle toho, jaký umí udělat vývar. Samotný recept není žádná věda, avšak je poznat, když je dělán s láskou a péčí. Pokud se vám ale nechce trávit v kuchyni dlouhé hodiny, můžete vyzkoušet náš vývar. Na výběr máte tři varianty: slepičí, hovězí či zeleninový. Hodí se nejen na přípravu polévky, ale i jako základ do všech ostatních jídel: omáček, pod maso, do rizota či těstovin.

Kvalitní potraviny i voda

Základem našich vývarů je očištěná a pečlivě omytá zelenina, kterou však pro co největší zachování živin neloupeme. Dále směs koření a dle druhu vývaru i maso: celé slepice bez drobů, hovězí harfy či žebra. Jedná se vždy o suroviny od regionálních dodavatelů, které si pečlivě vybíráme. To ale není vše, co dělá naše vývary jedinečné. Je to i voda, z níž vývary připravujeme. Jedná se o strukturovanou vodu, což znamená, že se do ní mikrokapénkově přidává upravená voda s pH 12. A proč to děláme? Protože takto upravená voda má příznivý vliv na náš organismus.

Trpělivost dobrý vývar přináší

Vývar neuspěcháte, a když ano, je to na jeho chuti i barvě poznat. Naše masové vývary táhneme v kuchyni 15 hodin, zeleninové kolem 6 hodin. Nejprve vše zalijeme studenou vodou a postupně zahříváme těšně pod bod varu. A pak už jen čekáme a čekáme, dokud není vývar silný tak, jak by měl být. Ještě horký ho nadávkujeme do speciálních sáčků, které se hermeticky uzavřou a poté sterilují v zařízení, kterému se říká autokláv (za pomoci vysokého tlaku a teploty).

Co v našem vývaru nenajdete?

Snazší odpověď by možná byla na otázku, co naopak v našem vývaru najdete: zeleninu, koření, vodu a případně maso. Nic víc. Nepoužíváme žádná umělá dochucovadla, kořenící směsi, glutamát či kvasnicový extrakt. I díky tomu jsou vývary přirozeně bezlepkové a bez konzervantů, takže se hodí i pro alergiky, ale i ty, kteří se snaží jíst zdravě a bez zbytečné chemie.

Na cesty i na doma

Říkáte si, že takový bujón v kostce přežije ve spíži dlouhé roky a tak ho tam máte vždy po ruce, když potřebujete? Možná je to k neuvěření, ale naše vývary také. Díky metodě sterilizace vydrží až 3 roky v běžné pokojové teplotě a není nutné je uchovávat v lednici. Stačí pak už jen otevřít a ohřát. Hodí se tak i na cesty, na chalupu či tam, kde zrovna nemáte čas příliš vyvařovat, ale přesto se vám nechce sahat po nezdravých polotovarech.

VÍCE ČLÁNKŮ

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.

NAŠE PRODUKTY

Žluté kari s tofu

Tradiční thajské jídlo podle originální receptury. Jemná a přitom trochu pálivá omáčka z kokosového mléka s nejlepším tofu a šťavnatým lilkem.

Rajská omáčka

Libové plátky hovězího masa dušené v omáčce z kořenové zeleniny, cibule a rajčatového protlaku. Omáčka je dochucena divokým kořením a skořicí.

Kuřecí vývar

Základem polévky je pomalu tažený vývar s kvalitní kořenovou zeleninou a kousky libového kuřecího masa.