Minisérie: Enduro ­– Český tým KBS ve Francii

Na start prvního závodu světového šampionátu Enduro GP ve francouzském městě Requista se v barvách KBS Teamu postavili Patrik Markvart kat. E2 a Adolf Živný kat. J2 a zázemí KBS Teamu využil Robert Friedrich startující v kategorii 2T Open, který se umístil na medailové 3. pozici. Expres Menu přináší střípky ze zákulisí závodu.

Neznáte pravidla endura? V článku Minisérie: Enduro ­– Jak fungují závody Enduro GP a základní informace o tomto motosportu i o světovém šampionátu najdete ve článku „Jak fungují závody Enduro GP.  

ENDURO GP Francie,  Rèquista

První den startoval divácky atraktivním prologem, kdy se na start závodu postaví dva jezdci zároveň. Ve dvou víkendových dnech se potom jel klasický závod.

Celý víkend tým vzhlížel k nebi a přivolával déšť, který by zvlhčil prašné cesty. Na tuto roční dobu a místo byly takové podmínky hodně neobvyklé. Patrik Markvart přirovnal vyprahlou trať se závody ve Španělsku nebo na Sardinii. Bohužel se déšť, kromě večerní přeháňky ze soboty na neděli za celý víkend během dne neukázal, a tak se v neděli odpoledne opět prášilo.

Medaile z kategorie Open 2T

Ze zaprášeného závodu se nejvíce radoval nejmladší závodník Robert Friedrich, který ukořistil krásné 3. místo ve třídě Open 2T.

Nešťastná náhoda vedla k diskvalifikaci Patrika a smůlu měl i Adolf Živný

Ostatní závodníci měli spíše smůlu. Patrik Markvart, který v sobotní etapě vybojoval dva světové body ve třídě E2 za 14. místo, byl v neděli kvůli časovému limitu diskvalifikován. Na startu enduro testu, který se jel na konci kola před servisní časovou kontrolou se utvořila fronta jezdců, tak že se následně dojíždělo do servisní kontroly bez časové možnosti /ve své ideální minutě/ a nezbyl čas na základní servis na motocyklu. Bohužel se nestačilo doplnit patřičné množství benzínu, který tak Patrikovi během závodu došel. Tým se snažil situaci co nejrychleji vyřešit, ale i tak vznikla časová ztráta, která přesáhla limit 15minutové tolerance, po kterém následuje diskvalifikace. V nedělní etapě tak na body nedosáhl.

Adolf Živný vybojoval v sobotní prašné etapě čtyři cenné světové body za 12. místo ve třídě Junior2. V nedělní etapě ale, stejně jako Patrik Markvart, nedokončil. Na přejezdu mezi časovými kontrolami spadl z vysoké zídky do rokle a čekal pomoc na vytažení. Ta přišla, ale až po nějakém čase od projíždějícího italského reprezentanta, časová ztráta však již byla veliká, takže rovněž přesáhla limit 15minutové tolerance, po kterém následuje diskvalifikace.

Pokračování série Enduro GP

Dalším závodem série bylo italské Spoleto 25. až 27.9. 2020. Více se o tomto závodu dočtete v pokračování minisérie.

Výsledky českých závodníků na GP ENDURO Francie,  Rèquista 18. – 20.9.2020

Patrik Markvart E2 – 14. místo, Diskvalifikovaný

Adolf Živný EJ2 – 12. místo, Diskvalifikovaný

Robert Friedrich Open2T – 2. místo, 4. místo

Jiří Hádek E3 – 15. místo, 13. místo

Kryštof Kouble EJ2 – 9. místo, Diskvalifikovaný

Jaromír Romančík E3 – Diskvalifikovaný, Diskvalifikovaný

Ladislav Krupička
Ladislav Krupičkahttp://www.kbs.cz
V minulosti aktivní sportovec – člen střediska vrcholového sportu Praha pro motocyklové soutěže enduro, následně po skončení aktivní sportovní činnosti trenér a dlouholetý funkcionář Automotoklubu Unhošť a Ústředního automotoklubu ČR, se narodil 16. listopadu 1966 v Praze. Vystudoval střední průmyslovou školu a obor automechanik, celý život se věnoval motorismu, ke kterému ho přivedl jeho otec. V roce 1991 založil sportovní tým KBS UAMK Team při Automotoklubu Unhošť, ve kterém do roku 1993 působil ještě také jako aktivní jezdec a účastnil se motocyklových soutěží mistrovství světa a ČR. Následně od roku 1994 působí v tomto spolku jako trenér a manažer se zaměřením na výchovu a podporu reprezentantů a především talentovaných sportovců se zaměřením na motocyklové soutěže enduro a motokros.

VÍCE ČLÁNKŮ

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.

NAŠE PRODUKTY

Žluté kari s tofu

Tradiční thajské jídlo podle originální receptury. Jemná a přitom trochu pálivá omáčka z kokosového mléka s nejlepším tofu a šťavnatým lilkem.

Rajská omáčka

Libové plátky hovězího masa dušené v omáčce z kořenové zeleniny, cibule a rajčatového protlaku. Omáčka je dochucena divokým kořením a skořicí.

Kuřecí vývar

Základem polévky je pomalu tažený vývar s kvalitní kořenovou zeleninou a kousky libového kuřecího masa.