Bleskový bramborový salát ve 3 krocích


15 min.


Hotovo raz dva


2 porce

Nikoho nebaví čistit zeleninu a brambory. Možná i proto, že je to zdánlivě komplikovaná příloha, je bramborový salát důležitou součástí štědrovečerní tabule. I když má každá rodina svůj oblíbený recept, právě brambory a zelenina je základ, takže se jim nevyhnete.

Není nic špatného na tom si s nudnou částí škrabání brambor nechat pomoci. Díky Expres Menu a jejich vařených bramborách se zeleninou si můžete svůj bramborový salát připravit ve 3 jednoduchých krocích za pár minut. Kdykoliv na něj během roku dostanete chuť. Pro jiný poměr zeleniny zkuste Expres Menu brambory ve slaném nálevu a zeleninu si doplňte dle potřeby.

Inspirujte se naším jednoduchým postupem, nechte si už jen záležet na dochucení a mějte salát na stole rychlostí blesku.

Zajímavost: Bramborový salát je považován za tradiční český sváteční pokrm, věděli jste ale, že k nám doputoval až ve 20. letech 20. století z Ruska?

Suroviny

  • 1 malá cibule
  • 1 kyselá okurka
  • 3 lžíce majonézy nebo jogurtu
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • Brambory se zeleninou EXPRES MENU
  • sůl a pepř
  • 1 natvrdo uvařené vejce

Postup

Časová náročnost tohoto jídla je asi 10 minut.

  1. Malou cibuli nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak kyselou okurku.
  1. Do misky vysypte obsah balení Brambor se zeleninou, přidejte cibuli, okurku, hořčici a majonézu (případně jogurt) a kdo má rád, i nadrobno nasekané vejce.
  2. Salát dochuťte solí a pepřem, dobře promíchejte a nechte chvilku odležet, aby se chutě propojily.
Karolína Kounová Roubíčková
Karolína Kounová Roubíčková
Autorka blogu "S vášní pro jídlo".

VÍCE ČLÁNKŮ

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.

NAŠE PRODUKTY

Žluté kari s tofu

Tradiční thajské jídlo podle originální receptury. Jemná a přitom trochu pálivá omáčka z kokosového mléka s nejlepším tofu a šťavnatým lilkem.

Rajská omáčka

Libové plátky hovězího masa dušené v omáčce z kořenové zeleniny, cibule a rajčatového protlaku. Omáčka je dochucena divokým kořením a skořicí.

Kuřecí vývar

Základem polévky je pomalu tažený vývar s kvalitní kořenovou zeleninou a kousky libového kuřecího masa.