S chutí do toho, hned je hotovo

Jsme rodinná firma z podhůří Krkonoš. Zavázali jsme se, že budeme vždy vyrábět kvalitnízdravá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu doma i na cestách. Za pomocí nejnovějších světových technologií a českého srdce tak nabízíme dobrou alternativu k domácímu vaření.

„Jmenuji se Petr Sogel. Před dvaceti lety, ještě před vznikem firmy EXPRES MENU, jsem pracoval jako architekt a v rámci své podnikatelské činnosti jsem zrekonstruoval dva objekty na hotel v Trutnově, který jsem spolu s rodinou začal provozovat. Po nějaké době mne ale začalo trápit, že se hotelová kuchyně využívá pouze na snídaně a večeře.

To mě přivedlo na myšlenku, že zde začneme vařit jídla pro nově vznikající firmy jako alternativu závodního stravování pro odpolední a noční směny. Tehdy jsme jídla ještě šokově mrazili a za necelý rok poptávka překročila kapacitu hotelové kuchyně. Proto jsme v roce 1999 založili rodinnou firmu EXPRES MENU a pronajali si Motel Horal.
Do nové samostatné výrobny nastoupila provozní a její děti měly intoleranci na lepek. To mne motivovalo k vytvoření receptur, kde se nepoužívá lepek, konzervanty, dochucovadlabarviva. V té době firma používala pro uchování pokrmu technologii šokového mražení.

Stále jsem však hledal metodu konzervace bez nutnosti mraženípoužití chemických látek, studoval nové technologie v knihovnách a chodil se radit na Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze a po více jak roce práce a bádání jsme vytvořili metodu CTP – kontinuální tepelný proces, na kterou jsme získali patent.
V praxi to znamená, že vyrábíme jídla bez konzervantů, která se dají dlouhodobě skladovat v pokojové teplotě.

Abychom dosáhli nejlepší kvality produktu je nutné, aby nám dodavatelé zajistili vždy čerstvé suroviny, které samozřejmě musí být také bez konzervantůlepku. Trvalo nám delší dobu, než jsme našli spolehlivé dodavatele uzenin, slaniny, rajčatového protlaku nebo třeba smetany bez jakýchkoliv éček.

Nyní již převzal vedení firmy syn Adam a pomaloučku se zaučují i jeho dvě děti Viktor (4 roky) a David (2 roky). Já nyní rád zastávám pozici staršího rádce a pomocníka“

VÍCE ČLÁNKŮ

Vyrábíme kvalitní a zdravá trvanlivá jídla, která pomáhají lidem efektivně využít čas a nedělat kompromisy ve svém zdravém životním stylu.

NAŠE PRODUKTY

Žluté kari s tofu

Tradiční thajské jídlo podle originální receptury. Jemná a přitom trochu pálivá omáčka z kokosového mléka s nejlepším tofu a šťavnatým lilkem.

Rajská omáčka

Libové plátky hovězího masa dušené v omáčce z kořenové zeleniny, cibule a rajčatového protlaku. Omáčka je dochucena divokým kořením a skořicí.

Kuřecí vývar

Základem polévky je pomalu tažený vývar s kvalitní kořenovou zeleninou a kousky libového kuřecího masa.